Bijscholing hulpverlener - 8 uur

Dernière mise à jour : 23/12/2024

Public visé

De bijscholing hulpverlener is gericht op het behoud van de basiskennis en -vaardigheden en het bijbrengen van nieuwe of geëvolueerde eerste hulppraktijken of -kennis zoals omschreven door de Codex van 28 april 2017 over het welzijn op het werk.

Description

visuel

Deze bijscholing van 8 uur is onderverdeeld in twee halve dagen. De eerste vier uur zijn gewijd aan de volgende themas:

 

De basisprincipes:

 

  • De rol van de hulpverlener verstaan alsook de indicaties voor het gebruik van het beschikbare materieel en de noodzaak tot het registreren van incidenten en acties (wettelijk kader begrijpen);
  • Het belang inzien van basishygiëne in eerstehulpprocedures;
  • De toestand en omstandigheden correct analyseren om zo veilig, vlot en efficiënt mogelijk te alarmeren en te handelen in een noodsituatie;
  • De procedures inzake comfortzorgen voorafgaand aan de evacuatie en de procedures van verplaatsing en evacuatie van slachtoffers kennen en correct toepassen.

 

Het ondersteunen van de vitale functies:

 

  • Op een veilige, snelle en efficiënte manier eerste hulp toedienen aan een bewusteloos slachtoffer (inclusief een slachtoffer met stuiptrekkingen);
  • Op een vlotte en efficiënte manier eerste hulp toedienen aan een slachtoffer met ademnood (inclusief luchtwegobstructie);
  • De toestand van een slachtoffer met pijn in de borst herkennen;
  • Snel en efficiënt de cardiopulmonale reanimatie toepassen (Richtlijnen Basisreanimatie en indien van toepassing AED van de Europese Reanimatieraad).

 

Andere afwijkingen:

 

  • De symptomen van een ernstige aandoening (bijvoorbeeld aandoeningen van het cardiovasculair stelsel, het zenuwstelsel en vergiftiging) herkennen en de algemene principes van eerste hulp toepassen;
  • In staat zijn de correcte eerste hulp te verstrekken bij bloedingen, huidwonden, letsels en traumata aan botten, spieren en gewrichten, hoofdletsel, inclusief vermoeden van een wervelletsel, brandwonden, oogletsel, inclusief de gevallen waarin men een oog dient te spoelen.

 

De laatste vier uur zijn gewijd aan het thema " Emergency Casualty Care":

 

  • Traumatologie: eigenschappen van steekwapens, vuurwapens en explosies
  • Ballistiek: de principes van caviteitsvorming bij vuurwapens
  • De beschrijving en toelichting van de erkende “preventable deaths” (massieve bloeding, luchtwegobstructie, pneumothorax)
  • Benadering van een klassieke noodsituatie versus een “high risk” noodsituatie (vb. active shooter, suicide attack, improvised explosive device, ongeval)
  • Evacuatie technieken van een gekwetste
  • De verschillende fases voor benaderen van een gekwetste
  • Beschrijving, demonstratie en uitvoering van het “MARCH”-protocol
  • Presentatie en praktische toelichting van de individuele eerste hulp kit
  • Geleide praktische simulaties

 

Deze opleiding wordt ondersteund met praktische oefeningen en cases om ervoor te zorgen dat u na de opleiding onmiddellijk aan de slag kan met wat u geleerd hebt. Daarnaast wordt tijdens de opleiding voor de praktische oefeningen het nodige oefenmateriaal voorzien.

Objectifs de la formation

De vorming en bijscholing voor bedrijfseertehulpverleners zorgen er voor dat de hulpverlener de kennis en de vaardigheden verwerft om de levensbedreigende medische toestand van personen te herkennen en daarbij de principes van de eerste hulp toe te passen in afwachting van het tussenkomen van de gespecialiseerde diensten.

 

De specifieke kennis en vaardigheden hebben betrekking op het verstrekken van eerste hulp aan werknemers die het slachtoffer zijn van een ongeval dat verband houdt met risico's die inherent zijn aan een specifieke activiteit van de werkgever en waarvoor de basiskennis en -vaardigheden inzake eerste hulp ontoereikend zijn.

Prérequis

Voor deelname aan deze opleiding is het aangeraden te beschikken over het attest 'hulpverlener' om te kunnen voldoen aan de voorwaarden gesteld door de Codex over het welzijn op het werk.

Modalités pédagogiques

Deze bijscholing duurt 8 lesuren. Contacteer ons gerust voor een offerte op maat voor deze bijscholing of voor de bijscholing hulpverlener van 4 lesuren.

 

De jaarlijkse bijscholingen dienen immers minimaal 4 lesuren omvatten en gericht zijn op het behoud van de basiskennis en -vaardigheden en het bijbrengen van nieuwe of geëvolueerde eerste hulppraktijken of -kennis.

 

De bijscholing kan om de twee jaar plaatsvinden, op voorwaarde dat de werkgever aantoont, op basis van een voorafgaandelijke risicoanalyse die ter beschikking wordt gehouden van de met het toezicht belaste ambtenaar, en na voorafgaand advies van de preventieadviseur-arbeidsgeneesheer en van het Comité, dat een bijscholing georganiseerd om de twee jaar geen afbreuk doet aan de kennis en vaardigheden waarover de werknemers die hij als hulpverlener heeft aangeduid in toepassing van deze titel moeten beschikken.

Modalités d'évaluation et de suivi

In kader van deze bijscholing wordt geen examen georganiseerd.

Moyens et supports pédagogiques

Binnen ons opleidingscentrum hechten we veel belang aan persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Gedurende het volledige opleidingstraject staan onze lesgevers garant voor interactieve, praktijk-en resultaatgerichte opleidingsdagen. Daarnaast staat ons didactisch en inhoudelijk team van criminologen en onze ondersteunende diensten elke dag ter beschikking voor verdere vragen of begeleiding. Gezien de situering van deze diensten in onze gebouwen en de betrokkenheid van deze medewerkers bij uw opleidingstraject, garanderen wij u hun toegankelijkheid als laagdrempelig aanspreekpunt.

RegistratienummerVOV

ODB-015468

M'inscrire à la formation



Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Seris Academy - Telecomlaan 8b 1830 Diegem Belgique
Détail des créneaux de la session sélectionnée :
Ajouter au panier
  • Catégorie : Safety
  • Durée : 8h
  • Prix : 305 € HT / 369,05 € TTC

De prijzen die hierboven worden getoond zijn geldig voor inschrijvingen binnen het lopende kalenderjaar.

 

Les prix mentionné ci-dessous sont valable pour des inscriptions dans les formations de cette année calendrier.

 

Indien in een offerte andere prijzen werden overeengekomen, worden deze toegepast op de factuur, ook na online inschrijving. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW.

 

Si d'autres prix ont été convenus dans une offre, ceux-ci seront appliqués à la facture, même après l'inscription en ligne. Tous les prix sont hors TVA.

 

Onze nummer als dienstverlener KMO Portefeuille is DV.O107117 op naam van SBD NV. Aanvragen voor KMO Portefeuille moeten steeds ingediend worden binnen de 14 dagen na de start van de opleiding. Prijzen en opleidingsuren zijn vindbaar op onze online catalogus. U vindt hier de voorwaarden om een terechte aanvraag in te dienen.

Session sélectionnée

  • 14/11/25 8:00 → 16:30
    Seris Academy - Diegem (01) 12 places restantes
  • Détails :

    14/11/25 : 8:00 → 12:00
    12:30 → 16:30

Prochaines Sessions

  • 14/02/25 8:00 → 16:30
    Seris Academy - Diegem (01) 3 places restantes
  • 14/03/25 8:00 → 16:30
    Seris Academy - Diegem (01) 12 places restantes
  • 11/04/25 8:00 → 16:30
    Seris Academy - Diegem (01) 12 places restantes
  • 16/05/25 8:00 → 16:30
    Seris Academy - Diegem (01) 12 places restantes
  • 13/06/25 8:00 → 16:30
    Seris Academy - Diegem (01) 12 places restantes

Retour au site web du centre